Het rundvlees dat wij u kunnen aanbieden, is afkomstig van runderen die speciaal voor onze slagerij worden gefokt in Twente. Dat gebeurt door kwaliteitsbewuste boeren die werken met runderen van bijzondere afkomst. Het zijn gewaardeerde rassen, zoals Blond d'Aquitaine en de Belgische Blauwe.
Deze runderen, met kenmerkende fijne huid en stevige bespiering, groeien diervriendelijk op. Zij grazen veelal vrij in de weiden rond de boerderijen, maar ook steeds vaker in de natuurgebieden van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. Kalveren blijven zo lang mogelijk bij de moeder en groeien op met moedermelk. Daarbij zorgen de boeren voor een evenwichtig voedingsschema, met hoogwaardige ingrediënten, zoals hooi, maïsmeel en tarwe.
Het resultaat: mager vlees, met weinig vet en veel vitamine B en D. Het bevat bovendien ook belangrijke eiwitten en mineralen (ijzer/zink). Maar wat u proeft is een lekker stukje echt mals vlees, dat niet alleen gezond is, maar ook licht verteerbaar. Van tournedos tot sudderlapje, van entrecote tot tartaar.
Eet smakelijk !